Droomwoning Haarlem

Architectuur

Voor een particuliere opdrachtgever heeft RGtects een bestaande woning in Haarlem (uit 1900) volledig gerenoveerd en uitgebreid. Een aantal vloerbalken en de beschermde voorggevel zijn blijven staan, maar daarachter is een ruime en moderne woning gerealiseerd. De achterzijde is deels afgebroken en over de volle breedte uitgebouwd, daarnaast is er een extra verdieping toegevoegd. Voor de uitbreidingen is voor een contrasterende architectonische taal gekozen. Heldere en duurzame materiaalkeuzes, gecominneerd met minimalistische details, zorgen er voor dat zowel de bestaande gevel als de uitbreiding bijzonder goed tot hun recht komen.

De begane grond bestaat uit een grote open ruimte, waardoor deze smalle woning toch enorm licht en ruimtelijk voelt. Alle bergruimte is ontworpen, waardoor er geen losse kasten nodig zijn die de ruimtelijkheid zouden verkleinen. Het ruimtelijk effect wordt nog eens versterkt door de vouwpui die volledig geopend kan worden. Hierdoor ontstaat er een drempelloze en optimale verbinding tussen tuin en woning. Alle ramen en daklichten zijn ontworpen om het licht gedurende de dag optimaal over de woning te verdelen. De open trap dient tegelijkertijd als bergruimte, (kinder-)podium en kunstwerk.

terug
Droomwoning Haarlem Image Droomwoning Haarlem Image Droomwoning Haarlem Image Droomwoning Haarlem Image Droomwoning Haarlem Image Droomwoning Haarlem Image Droomwoning Haarlem Image Droomwoning Haarlem Image Droomwoning Haarlem Image Droomwoning Haarlem Image Droomwoning Haarlem Image Droomwoning Haarlem Image Droomwoning Haarlem Image Droomwoning Haarlem Image

Contact
RGtects
Amsterdam

Telefoon:
+31 (0)6 29072173

E-mail:
info@rgtects.com

KvK: 50576410
BTW: NL187977082B01
Bank: NL22 RABO 0168469162

© RGtects