Nieuwe entrees Eusebius

Architectuur

UITNODIGEND LIJNENSPEL

Minimale ingreep, maximaal resultaat; dat is waar dit ontwerp voor staat. Juist door de prachtige Eusebius in haar waarde te laten, ontstaan twee krachtige entrees, met heldere lijnen en pure materialen. 

Door de zichtlijnen vanuit de aanlooproutes naar de entree met elkaar te verbinden ontstaat een driehoekige vorm, die als basis dient voor het ontwerp. Deze zichtlijnen zijn als koperen stroken in het bestaande plein aangebracht, waardoor ieders oog op een natuurlijke manier naar de uitnodigende entrees geleid wordt.

De bestaande gevel wordt exact op de plek en volgens de gevormde hoek doorgesneden. De hierdoor zichtbaar geworden stenen worden behandeld en blijven in het zicht. Direct achter de doorgesneden gevel bevindt zich het glazen entreeportaal. Door middel van ingebouwde Inbraakbeveiliging kan het interieur aan het zicht onttrokken worden. 

Eenmaal binnen loop je via twee schuivende glazen deuren richting de verrasende en eigenzinnige informatie-balie. Deze balie heeft exact dezelfde vorm als de driehoek die is ontstaan door de verbonden zichtlijnen. Presentatieruimte, opbergvakken en zitplaatsen zijn integraal ontworpen. Beide baliemeubels zijn verrijdbaar en kunnen indien gewenst samen een bar vormen.

Het koperen lijnenspel verbind exterieur en interieur op een karakteristieke en stijlvolle manier met elkaar.

Uitnodigend lijnenspel is een samenwerking tussen RGtects en domainarchitecture.

terug
Nieuwe entrees Eusebius Image Nieuwe entrees Eusebius Image Nieuwe entrees Eusebius Image

Contact
RGtects
Amsterdam

Telefoon:
+31 (0)6 29072173

E-mail:
info@rgtects.com

KvK: 50576410
BTW: NL187977082B01
Bank: NL22 RABO 0168469162

© RGtects