Utrecht CS

Architectuur

Het station Utrecht Centraal is hevig verbouwd zodat een groeiend aantal reizigers ook de komende jaren comfortabel en veilig van hun reis kunnen genieten. Benthem Crouwel is de hoofdarchitect van dit bijzondere project. RGtects heeft, in opdracht van NS (i.s.m. BCA, ProRail) de retail- en servicevoorzieningen ontworpen. Het gaat hier om een zeer complexe opgave waarbij veel verschillende belangen een rol spelen.

Naast vaste gegevens als installaties en constructie, is de indeling van de casco’s gebaseerd op de handelingssnelheid, loopstromen en behoeftes van de reiziger. De reismomenten zijn gedefinieerd als 4NOW, 4LATER, 2FEEL en 2STAY. Er zijn onder andere twee foodcourts (fast en fresh) ontworpen met zicht op de sporen. Door nadrukkelijk ook winkels aan de interwijkpassage te situeren wordt er voor een levendige omgeving gezorgd. Alle casco’s kenmerken zich door een hoge mate van transparantie zodat het station een ruimtelijk karakter krijgt.

RGtects heeft altijd als hoofddoel voor ogen dat de gebruikers uiteindelijk de reizigers en bezoekers van het station zijn. Alle afzonderlijke beslissingen dienen er dan ook voor te zorgen dat het station als geheel er beter van wordt. Het vernieuwde Utrecht CS is in 2017 feestelijk geopend.

terug
Utrecht CS Image Utrecht CS Image Utrecht CS Image Utrecht CS Image Utrecht CS Image Utrecht CS Image Utrecht CS Image Utrecht CS Image Utrecht CS Image Utrecht CS Image

Contact
RGtects
Amsterdam

Telefoon:
+31 (0)6 29072173

E-mail:
info@rgtects.com

KvK: 50576410
BTW: NL187977082B01
Bank: NL22 RABO 0168469162

© RGtects