Station Ede-Wageningen

Architectuur

Achtergrond: Door de groei van het aantal reizigers voldoet station Ede-Wageningen en haar omgeving niet meer aan de eisen die passen bij dit formaat station. Het is de bedoeling dat Ede-Wageningen een nieuw, duurzaam station krijgt en dat de stationsomgeving wordt herontwikkeld.

Opdracht: Een samenwerkingsverband van NS, Prorail, Bureau Spoorbouweester en de gemeente Ede heeft de uitgangspunten van het nieuwe station en haar omgeving onderzocht. RGtects zat namens NS als architect aan tafel. Gezamenlijk is er een beeldend programma van eisen en een visie op het stationsgebied ontworpen. De aandacht lag tijdens het proces steeds bij de reiziger. De infrastructuur, voorzieningen en ketenfaciliteiten moeten een logisch geheel vormen binnen een aantrekkelijke stationsomgeving met een menselijke maat. Ook heeft RGtects het uiteindelijke document inclusief alle plattegronden, 3D's en symbolen ontworpen en gemaakt.

Status: Momenteel liggen de documenten ter inzage. Een groot gedeelte van deze documenten bestaat uit bedrijfsgeheime informatie, waardoor op deze website helaas weinig van de inhoud getoond kan worden.

terug
Station Ede-Wageningen Image Station Ede-Wageningen Image Station Ede-Wageningen Image Station Ede-Wageningen Image
Station Ede-Wageningen Image Station Ede-Wageningen Image Station Ede-Wageningen Image Station Ede-Wageningen Image

Contact
RGtects
Amsterdam

Telefoon:
+31 (0)6 29072173

E-mail:
info@rgtects.com

KvK: 50576410
BTW: NL187977082B01
Bank: NL22 RABO 0168469162

© RGtects